Mikä on Tyky?

TYKY on lyhennys sanoista työkykyä ylläpitävä toiminta ja sillä tarkoitetaan toimintaa, jolla työnantajat ja työntekijät yhdessä edistävät ja tukevat jokaisen työ- ja toimintakykyä.

Paintball on mitä parhain Tyky -laji, sillä siinä kuin varkain hauskanpidon ohella kunto kohenee paljon kuntosalia tehokkaammin, mutta samalla myös tulee tehtyä hauskaa ryhmätyötä omien työkavereiden kanssa.

Paintball pelien jälkeen ennen hiljaisella työpaikalla puheensorina täyttää taukotilan kun pelaajat muistelevat sivustasta koukkaustaan vastustajan selustaan sekä muita sankaritekoja. Samalla myös työnteosta tulee tehokkaampaa kun varkain opittu yhteistyö siirtyy myös tuotantotyöhön.

Valtio tukee rahallisesti

Yritys saa ensin Paintball -pelien arvonlisäveron täysimääräisesti palautuksina, sekä sen jälkeen myös loppukulut vähentää yhtiön tuloksesta (eli maksaa vähemmän veroa). Mutta noita kumpaakin etua tärkeämpi etu on, että työteho nousee tyytyväisempien, terveellisempien ja yhteistyökykyisempien työntekijöiden toimesta. Eikä edut vielä tähän lopu, sillä terveellisempi työntekijä on vähemmän sairaslomilla.

Kaikki nuo etuudet hyödyttävät sekä valtiota, yritystä että työntekijöitä!

Korona-aikana tyky -toiminta laitettiin laajasti ns jäihin, jotta kontaktit olisivat minimissä. Mutta tykytoiminta on erittäin tärkeää myös etä-töitä tekeville. Paintball on ulkoilmassa tehtävää aktiviteettia, jossa sairastuminen on monin verroin epätodennäköisempää kuin vaikkapa ruokakaupassa käymisessä.

Kokemus tuo turvallisuutta

Ohjattuna toimintana Paintball on turvallinen laji ja meillä on 25 vuoden kokemus siitä. Pelikenttämme ja toimintatapamme on viranomaisten tarkastamaa ja olemme heidänkin mielestänsä turvallisuudessa edelläkävijöitä Suomessa. Enemmän riskitejöitä liittyykin jälkipeleihin saunatiloissa, jossa suihkun liukas lattia saattaa yllättää. Toki saunaillan voi jättää järjestämättä, jolloin Tyky -päivän voi järjestää viikollakin ja siten työvoima on jo heti seuraavana päivänä työkykyinen.